Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Nα δώσουμε δυναμικό παρών στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου






Nα δώσουμε δυναμικό παρών στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους συναδέλφους και τους μαθητές να συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
1)      Όλοι/ες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο Πέμπτη 18/9 στις 7.30 το απόγευμα στην πλ. Αγοράς που διοργανώνεται από:  Εργατικό Κέντρο, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Δυτικής Κρήτης, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Απολυμένοι Εργαζόμενοι ΕΡΑ Χανίων, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών // Δημοτικές κινήσεις: Ανταρσία στα Χανιά, Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος

2)      Μετά από σχετικό αίτημά μας, ο Διευθυντής εκπαίδευσης  κ. Μαραγκάκης συμφώνησε την Πέμπτη 18/9 να αξιοποιηθούν 2 ή 3 ώρες ανάλογα με τη δράση κάθε σχολείου, ώστε να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που θα ευαισθητοποιούν τους μαθητές στο πρόβλημα του ναζισμού-φασισμού. Υλικό για τις δραστηριότητες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό αξιοποίησης   «Ποτέ ξανά Φασισμός», με παιδαγωγικό υλικό για τον καθηγητή και τον μαθητή που έχει στείλει η ΕΛΜΕ Χανίων σε όλα τα σχολεία. Ενδεικτικά το υλικό περιλαμβάνει:
a)        Βιωματικές δράσεις με σχέδια μαθήματος και φύλλα εργασίας,
b)      βίντεο, ντοκιμαντέρ, ταινίες-μικρού μήκους και κανονικής διάρκειας- επίσης με σχέδια μαθήματος και φύλλα εργασίας,
c)       κείμενα για συζήτηση,
 d)      μουσική-τραγούδια.
Ανάλογα με τη μορφή της δραστηριότητας, οι παρεμβάσεις μπορούν να οργανωθούν με όποιο  τρόπο θα κρίνεται ως ο πλέον αποτελεσματικός από τον/ους συναδέλφους , ανά τμήμα, ομάδα τμημάτων, τάξη ή σχολείο.  Στο παράρτημα επισυνάπτουμε τον οδηγό αξιοποίησης DVD και σε περίπτωση που δεν υπάρχει το DVD στο σχολείο σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιο από τα τηλέφωνα 6944713153 ή 6937161281 για να το πάρετε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.