Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η παταγώδης αποτυχία της Χ.Α. στη Θάσο και η διαστρέβλωση της αλήθειας





Δεν μπορεί να χωνέψει η Χρυσή Αυγή τη σφαλιάρα που δέχτηκε από την κοινωνία στην Ποταμιά της Θάσου κι έτσι κατέφυγε στις μεθόδους του Γκέμπελς, επιχειρώντας να εμφανίσει κατοίκους που αντιδρούσαν, ως... πελάτες στης στην αποτυχημένη διανομή τροφίμων που επιχείρησε. Τα περιγράφει, σε επιστολή της, η Αίγλη Γκρέτσικου από τη Θάσο:

 Είναι γνωστό σε πάρα πολύ κόσμο ότι την περασμένη Κυριακή η Χ.Α. έφαγε τα μούτρα της σε ένα άγνωστο μέχρι χτες στους πολλούς χωριό: την Ποταμιά της Θάσου. Θα μπορούσα να σας εξηγήσω πολλά για το πώς και το γιατί, και για το αγωνιστικό παρελθόν αυτού του τόπου, αλλά δεν θέλω να κάνω κατάχρηση του χώρου σας. Εξάλλου άλλη είναι η πρόθεση μου.

Χθες, όταν η Χ.Α. είδε τι ντόρος έγινε και πόσο γελοιοποιήθηκε, όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, καθώς η είδηση δημοσιεύτηκε και σε πολλά μέσα του εξωτερικού, έβγαλε μια ανακοίνωση ότι περισσότερες από 100 οικογένειες ανταποκρίθηκαν κ.λπ. Αυτό βέβαια θα σήμαινε πάνω από το μισό χωριό. Εδώ γελάνε… Ούτε φυσικά θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς με αυτή τη διάψευση, αν δεν συνοδευόταν από μία φωτογραφία δήθεν προς επίρρωση των λεγομένων της. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να υπερασπιστώ την αγωνιστική τιμή των συγχωριανών μου.





Στην εν λόγω φωτογραφία, που σας επισυνάπτω, φαίνονται τα πρόσωπα εκείνων ακριβώς των κατοίκων, οι οποίοι την αποδοκίμασαν και εξανάγκασαν τα "καλόπαιδα" της Χ.Α. να φύγουν με την ουρά στα σκέλια. Η Χ.Α. τους δείχνει ως απόδειξη αυτών που συνωστίζονταν για να πάρουν τα σακουλάκια της. Εκτός του ότι τυγχάνει να τους γνωρίζω όλους έναν προς έναν και να είμαι και κοινωνός των αντιφασιστικών πεποιθήσεών τους, μπορεί ο κάθε ένας να διαπιστώσει από άλλες φωτογραφίες, που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο, ότι πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που κρατούσαν τα αντιφασιστικά πανό.


Σας γράφω, λοιπόν, αυτό το σημείωμα για να μη βρεθεί κανείς, αναγνωρίζοντας ίσως κάποιο συγχωριανό μου, να τον θεωρήσει "πρόβατο επί σφαγή", και γιατί στον γκεμπελισμό πρέπει να απαντάμε αμέσως, αλλιώς κάτι θα μείνει.


Αίγλη Γκρέτσικου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.